Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Kdyby scénář napsal někdo jiný, režíroval to někdo jiný a vystříhala by se z toho ta všudypřítomná otravná reklama, mohlo by to za něco stát. A klidně i se stejným hereckým obsazením. Takhle ale musím konstatovat, že se jedná o další nezvládnutý projekt, který ani zdaleka nevyužil všech možností námětu. Zachraňují to herci, jak už je to u Magnuska zvykem, i když většinou nemají co hrát. ()

Hanka_M odpad!

všechny recenze uživatele

Školní výlet se vrací? Je vtipné dívat se na amatérsky zpracovaný film s profesionálními herci, dokonce bardy českého filmu a divadla. Oni by asi rádi o něčem hráli, ale těžko se jim to dělá, když nemají žádné herecké vedení a hlavně neznají charaktery postav, protože je do scénáře nikdo nezakomponoval. Scénář je tak směšný, až se chce člověku brečet. Dramaturgický vývoj příběhu, body obratu, dialogy - nic z toho by v reálném životě takhle nevypadalo, protože by to bylo autentické, což tomuhle filmu chybí. Každá vážnější situace vyjde nakonec směšně, trapně, toporně. Pokusy o humor nevyšly v žádné ze situací a sentimentalita se proměnila v patos, který člověka bohužel nakonec pobavil a shodil i poslední zbytky snahy hereckých představitelů. Myslím, že bychom pány Sobotu, Přeučila, Freje neměli vystavovat takovému zesměšnění. Parazitovat na českém filmu i hereckých hvězdách Magnusek umí a nestydí se za to. Stydět by se mohli alespoň distributoři a investoři. Nemluvím o studentské kameře (kompozice, nedramatické záběrování a dokonce záběry přes osu) a šíleně nechutné hudbě, která jen ždímala tóny z počítače, bez jakéhokoliv melodického, nebo harmonického nápadu. O instrumentaci už vůbec nemluvím. Jako kdyby to dělalo nějaké dítě, které si hrálo s počítačem. Když to srovnám třeba se Školním výletem na podobné téma, tak v něm alespoň fungovala hudební stránka, ale tohle? Vlastně tvůrce obdivuju, že s tím dokonce vylezou před lidi a netočí to pod pseudonymem. Absolutní odpad a zcela nevysílatelný film. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pozitivni je, ze se zde objevili slavni herci Krampol, Hrusinsky, Sobota, Frej, Preucil. Ale casto propaguji sponzorske vyrobky ("Jsme pojisteni na celou dobu cesty"). Dej je ridky, k nemu lazenske historky, sentimentalni klavir. Tema posledni panske jizdy se objevilo v mnoha filmech. Napriklad Nez si pro nad prijde, Supernova, Frajeri ve Vegas. Zde jsou protagoniste nenarocni. ()

bighead 

všechny recenze uživatele

Je to určitě lepší než Troškovo Babovřesky,nebo Suchánkův Večírek a k vidění jsou tu kvalitní herci, co jsou ještě naživu a zítra už tu být nemusí,takže je docela fajn,že jim k tomu Magnusek dal příležitost.Takže nic světobornýho to sice není,ale jako poctu stáří to beru a s Emersonem teda mile překvapil. ()

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že tu všechno postupně vyhejtíme, na druhou stranu, tohle je taková pocta starým bardům, kteří nám postupně odcházejí, nahrazovaní hereckými dřevy. A upřímně – uteklo to docela příjemně a i když scénář je blbý jak troky, vlastně to bylo docela fajn. Hrozně dlouho jsem neviděl pana Přeučila v něčem hrát, tak děkuji, že jsem ho mohl vidět v celovečeráku po letech. P.S: O Burešovou se neperte kluci. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Všechna plněná přání během filmu, vyjma „hulení trávy“ a „spaní pod širákem“, byla skutečná. (ugugege)

Reklama

Reklama